Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Συνεδρίαση Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς (2.12.2009)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς συνεδρίασε την Τετάρτη 2.12.2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης , τα παρακάτω :
1. Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2. Ανάθεση μαθημάτων σε εκπ/κούς που διατέθηκαν από τη ΔΔΕ Καστοριάς :
3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών
4. Υπερωριακή Διδασκαλία εκπ/κών σε ολοήμερα Δ.Σ.
5. Αίτηση για αλλαγή προσωρινής τοποθέτησης αναπληρωτή εκπαιδευτικού
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ :
a) Ορισμός Προϊσταμένης στο 2/θ Δ.Σ. Καλοχωρίου
b) Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών .
Και :
1. Επικύρωσε το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης
2. Διέθεσε τους εκπ/κούς της ΔΔΕ Καστοριάς σε σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου .
3. Αναγνώρισε την προϋπηρεσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών Μακρόπουλου Κων/νου δασκάλου του 3ου Δ.Σ. Καστοριάς , της Γιαννάκου Αναστασίας δασκάλας του Δ.Σ. Μαυροχωρίου και της Καστανίδη Μαριάννας αναπληρώτριας δασκάλας του Δ.Σ. Μεσοποταμίας .
4. (Κατά πλειοψηφία 3/2)
Ανέθεσε υπερωριακή διδασκαλία οκτώ (8) ωρών στο ολοήμερο τμήμα του 3ου Δ.Σ. Καστοριάς στο Θεοδωρακόπουλο Δημήτριο δάσκαλο του 9ου Δ.Σ. Καστοριάς .
ΘΕΣΗ ΜΟΥ :
Διαφώνησα με την ανάθεση των συγκεκριμένων υπερωριών και πρότεινα : οι ώρες αυτές να γίνουν , σύμφωνα με το νόμο , από δασκάλους που πλεονάζουν . Αυτοί είναι όλοι οι αναπληρωτές δάσκαλοι που διατέθηκαν αρχικά για χωρισμό τμημάτων κάτω από 25 μαθητές . Αυτοί οι δάσκαλοι να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της παράλληλης στήριξης (έλλειψη εκπ/κων ΕΑΕ) και των ωρών που χρειάζονται τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία .
5. Έκανε αποδεκτή την αίτηση της Αμανατιάδου Αικατερίνης και τροποποίησε την αρχική τοποθέτηση της στο ΤΕ του 3ου Δ.Σ. Καστοριάς. Την ανατοποθέτησε στην παράλληλη στήριξη μαθητή του ιδίου σχολείου .
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ :
a) Ορίστηκε Προϊσταμένη στο 2/θ Δ.Σ. Καλοχωρίου η Μπάρου Βασιλική .
b) Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών .
(Κατά πλειοψηφία 4/1)
Τροποποίησε την αρχική τοποθέτηση της δασκάλας Βαγενά Αντωνίας από το 9ο Δ.Σ. Καστοριάς στο 3ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού (χωρισμός τμήματος κάτω από 25 μαθητές) .
ΘΕΣΗ ΜΟΥ :
Διαφώνησα με την αλλαγή αυτή , διότι από την αρχή υποστήριζα (κατόπιν ενημέρωσης από το Διευθυντή του 3ου Δ.Σ. Καστοριάς και πριν την τοποθέτηση της προαναφερόμενης δασκάλας στο 9ο Δ.Σ. Καστοριάς) ότι πρέπει να τοποθετηθεί στο 3ο Δ.Σ. Καστοριάς , για να αναλάβει τις ώρες που χρειάζεται αυτό το σχολείο για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του .
(Κατά πλειοψηφία 3/2)
Μετακινεί την αναπληρώτρια δασκάλα Υψηλάντη Ειρήνη από το 2ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού (Επιστροφή Μεσάικου Αικατερίνη μετά από τρίμηνη άδεια) στο Δ.Σ. Κωσταραζίου στη θέση του Πανταζόπουλου Κων/νου που αποσπάστηκε στο γραφείο του βουλευτή Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια Ζήση .
ΘΕΣΗ ΜΟΥ :
Διαφώνησα με τη μετακίνηση αυτή , διότι το Δ.Σ. Κωσταραζίου λειτουργεί ως 4/θέσιο και ολοήμερο και οι εκπαιδευτικοί που υπάρχουν ήδη στο σχολείο καλύπτουν τις ώρες λειτουργίας του . Μπορεί η προαναφερόμενη δασκάλα αντί να μετακινηθεί στο Δ.Σ. Κωσταραζίου να καλύψει τις υπερωριακές απασχολήσεις που χρειάζονται σε άλλα σχολεία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου