Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΣΠΕ

Λήγει η θητεία των μελών των ΠΥΣΠΕ , ΠΥΣΔΕ , ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ πλην των αιρετών , από τη δημοσίευση του νόμου , σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: "Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια- Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π. και λοιπές διατάξεις"
Άρθρο Πέμπτο
Μεταβατικές διατάξεις
Παράγραφος 8
...8. Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, λήγει η θητεία των μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ, άρθρο 21 Ν. 1566/1985, ΦΕΚ Α' 167), των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, άρθρο 21 Ν. 1566/1985, ΦΕΚ Α' 167), των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ, άρθρο 14 παρ. 29 Ν. 2817/2000, ΦΕΚ Α' 78) και των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ, άρθρο 14 παρ. 29 Ν. 2817/2000, ΦΕΚ Α' 78). Εξαιρούνται τα αιρετά μέλη των Συμβουλίων αυτών, που εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους ως τη λήξη της θητείας τους.
.....
Άρθρο Έκτο
Λοιπές Διατάξεις
Παράγραφος 2
2. Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) συγκροτείται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από:
α) τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αναπληρώνεται από προϊστάμενο γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε περίπτωση έλλειψης από διευθυντή σχολικής μονάδας.
β) Δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με βαθμό Α', με τους αναπληρωματικούς τους, που υπηρετούν στην περιφέρεια του οικείου ΠΥΣΠΕ, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης. Σε περίπτωση ίσης διοικητικής εμπειρίας επιλέγεται ο εκπαιδευτικός με τη μεγαλύτερη πραγματική δημόσια υπηρεσία. Ως διοικητική εμπειρία, για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται η υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή σχολείου, προϊσταμένου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προϊσταμένου διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Από την ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε.
Περισσότερα στο "Σχέδιο Νόμου" : http://www.doe.gr/2010/sxn060310.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου