Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Καστοριάς

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς συνεδρίασε την Τρίτη 3.7.2010 στις 11.00 π.μ., και αποφάσισε :
1. Επικύρωσε, κατά πλειοψηφία, το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Πρότεινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Οινόης, λόγω συνταξιοδότησης της Διευθύντριάς του, το συνάδελφο Δημόπουλο Χρήστο.
3. Πρότεινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας, λόγω συνταξιοδότησης της διευθύντριάς του, το συνάδελφο Λάιο Ζήση.
4. Αποφάσισε, ομόφωνα, τη χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών στη συναδέλφισσα Κανδύλη Αγνή.
5. Αποφάσισε, ομόφωνα, τη χορήγηση επιδόματος διδακτορικών σπουδών στη συναδέλφισσα Τελλίδου Θεοδώρα και στο συνάδελφο Ξανθόπουλο Αναστάσιο.
6. Δεν προτάθηκαν άλλα θέματα.
ΘΕΣΗ ΜΟΥ
Θέμα 1ο : (Επικύρωση Πρακτικού)
Αρνήθηκα την επικύρωση του πρακτικού της προηγούμενης συνεδρίασης για τους λόγους που προκύπτουν από το Φ.11/224/3.8.2010 έγγραφό μου που κατέθεσα στο ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς και τη μη ικανοποίηση των επιφυλάξεων (ανεπαρκές νομικό πλαίσιο του Πρακτικού 5/1.7.2010) που είχα διατυπώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση (Οι επιφυλάξεις αναφέρονται στο Πρακτικό 5/1.7.2010 του ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς, στο προαναφερόμενο έγγραφο ως υποσημείωση και στην ανακοίνωση του ιστολογίου μου της συνεδρίασης 1.7.2010 του ΠΥΣΠΕ).
Θέμα 2ο & 3ο : (Τοποθέτηση διευθυντών)
Πρότεινα την αναβολή της συζήτησης, για την πρόταση τοποθέτησης
διευθυντών στα δημοτικά σχολεία Οινόης και Μεσοποταμίας, διότι ήδη είχα ζητήσει ανάκληση του προηγούμενου πρακτικού (Φ.11/224/3.8.2010 έγγραφό μου – Πολύ σημαντικό το 1ο Ερώτημα) και αυτό εν δυνάμει μπορεί να επιφέρει μεταβολές στον πίνακα της περιοχής Θ΄ του ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:Τα ερωτήματα αυτά γίνονται τώρα (και δεν έγιναν σε προηγούμενη τοποθέτηση διευθυντή), διότι ενώ με τον προηγούμενο νόμο 3467/2006 οι επίπτωση της «άρνησης θέσης διευθυντή» παρέμενε αδιευκρίνιστη και στηρίζονταν σε προφορικές μαρτυρίες, μετά την ψήφιση του νέου νόμου 3848/19।5.2010 άρθρο 25 «Θητεία στελεχών και ανάληψη υπηρεσίας» και στην παρ. 2 η απάντηση είναι σαφής: «Η ανάληψη υπηρεσίας των τοποθετούμενων από τους αξιολογικούς πίνακες επιλογής είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία στις θέσεις που τοποθετούνται διαγράφονται από τον οικείο πίνακα επιλογής».(Υπογράμμιση δική μου)
Καλό είναι, λοιπόν, πριν προχωρήσουμε στην «Πλήρωση κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. …» να έχουμε μια οριστική - έγγραφη - απάντηση κυρίως σε αυτό αλλά και στα άλλα ερωτήματα από την πλευρά της διοίκησης.
Ετεροχρονισμένη ανακοίνωση, λόγω διακοπών και τεχνικών προβλημάτων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/8/10

    Από ανεπίσημες πληροφορίες κυκλοφόρησε ότι η αναπλήρωση των κενούμενων θέσεων διευθυντών θα γίνει από την αρχή από το νέο ΠΥΣΠΕ με το νόμο 3848/2010.
    Βασίλης Σμπόνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή