Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣ: ΠΥΣΠΕ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΙΝ: Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Δ. Μακεδονίας
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ
Στις 23-8-2010 υπέβαλα ένσταση, τόσο στην Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Δ. Μακεδονίας όσο και στο ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς, με την οποία ζητούσα να ανακληθεί η απόφαση με αριθμ 5η / 1-7-2010, βάσει της οποίας τοποθετήθηκα διευθυντής στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Ποριάς-Χιλιοδένδρου, ερμηνεύοντας ότι ο πρόσφατα ψηφισμένος Ν3848/2010, Άρθρο 25 παραγρ. 2, δίνει τη δυνατότητα άρνησης τοποθέτησης, με μοναδική συνέπεια τη διαγραφή μου από τον αξιολογικό πίνακα της περιοχής, στον οποίο ανήκει το σχολείο, και όχι από όλους τους αξιολογικούς πίνακες του Ν. Καστοριάς.
Τόσο το Υπουργείο όσο και η Περιφερειακή Δ/νση Δ. Μακεδονίας, δεν έδωσαν μια απόλυτα σαφή γραπτή απάντηση – ερμηνεία για το προαναφερόμενο θέμα, με συνέπεια το ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς να διχάζεται μέχρι σήμερα, ως προς το δίκαιο ή μη της ένστασης μου.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν και είναι η καθυστέρηση πλήρωσης των κενών θέσεων Δ/ντών στα σχολεία, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.
Μπροστά στο αδιέξοδο που διαπίστωσα, ενώ τρέχει ήδη η σχολική χρονιά, δηλώνω ότι: Εμμένω στην άποψη μου, όπως τη διατύπωσα στην ένσταση μου. Αιτία της καθυστέρησης πλήρωσης των θέσεων Δ/ντών δεν αποτελεί η ένσταση, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συναδέλφου, αλλά η ατολμία της Πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποσαφηνίσει τις δαιδαλώδεις νομικές παραμέτρους και τους νόμους που η ίδια συνέταξε και ψήφισε.
Ως εκ τούτου, απέναντι στην ολιγωρία της Πολιτείας να αναλάβει έγκαιρα τις ευθύνες της, κρίνω ότι στη φάση αυτή προέχει η εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων και αποφασίζω να ανακαλέσω την ένσταση μου, έτσι ώστε το ΠΥΣΠΕ να συνεχίσει απρόσκοπτα τη στελέχωση των Σχολείων.
Ταυτόχρονα ζητώ από το ΠΥΣΠΕ να αναδιατυπώσει το ερώτημα στο Υπουργείο απαιτώντας σαφή απάντηση επί του προκειμένου, ώστε στο μέλλον να μην δυσχεραίνεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας ασαφειών που εμπεριέχουν οι νόμοι.
Την παρούσα δήλωση-ανάκληση ένστασης μου καταθέτω στο ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς, κοινοποιώ στην Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Δ. Μακεδονίας και παρακαλώ οι συνάδελφοι αιρετοί να την αναρτήσουν στα site τους για ενημέρωση των συναδέλφων.

Δέλλας Ιωάννης

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/9/10

    "... Πρέπει το συμφέρον του καθενός να γίνει συμφέρον όλων μας. Η μοναδική σκέψη μας πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, για τον καθένα από μας." Μαχάτμα Γκάντι

    Συγχαρητήρια που τηρείς όσα γράφεις στο προσωπικό σου blog !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/10

    Χωρίς μεγαλοστομίες και κομπασμούς, "χαμηλών τόνων" και νηφάλιος, πάντα κοντά σε κάθε συνάδελφο, χωρίς να το παίζει " Τσε Γκεβάρα ", Ο Σωτήρης Ταβελάρης είναι ο αιρετός που ξεχώρισε πραγματικά στο συνδικαλιστικό τομέα του χώρου μας!
    Τονίζω πως δεν ψηφίζω ΠΑΣΚ, ούτε του ζήτησα προσωπικά ποτέ κάποια βοήθεια...Εξάλλου δεν τη χρειάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που γράφω τα πιστεύω και γι΄ αυτό προσπαθώ και αγωνίζομαι. Οι δυνάμεις μου, όμως, είναι ανθρώπινες. Αν έκανα κάποιο λάθος, θέλω να μου το πεις και αν έχεις δίκιο, μαζί να το διορθώσουμε και όχι να γράφεις έτσι κάτι δημόσια και αόριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/9/10

    Σωτήρη, θέλω να ξαναδιαβάσεις προσεχτικά αυτά που γράφω... Δεν σε κατηγορώ για τίποτα! Αντίθετα, εκτιμώ την πορεία σου στο χώρο. Αναφέρω ότι δεν ψηφίζω ΠΑΣΚ ή δεν σου ζήτησα ποτέ κάποια προσωπική χάρη ( είναι η πραγματικότητα ) για να μην θεωρηθεί οτι 'παίζω το παιχνίδι σου ". Σε εκτιμώ βαθιά και ας μην ανήκουμε στον ίδιο πολιτικά χώρο. Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/9/10

    Ο λαός λέει : "Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται"
    Συμβαίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/9/10

    Τα ονόματα των νέων διευθυντών των δημοτικών σχολείων πότε θα δημοσιευτούν στο blog σου; Γιατί καθυστερεί η ανάρτησή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/9/10

    Στον ανώνυμο με τις ...μύγες! Προς τι η καχυποψία; Και συ με το "λαό" είσαι; Όταν δεν έχεις να πεις κάτι σημαντικό, σιώπα. Δεν έχει νόημα να κάνεις τον έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/9/10

    Μήπως τελικά η σιωπή είναι συνενοχή;
    Άσχετος με τα παραπάνω γραφόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή