Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Προσανατολισμός σε 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι δάσκαλοι
Σε 24ωρη απεργία το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προσανατολίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ , όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Δ. Μπράτης.
Ο κ. Μπράτης σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία που έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και «θεωρούμε ότι θα πρέπει να βάλουμε και εμείς μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά στις αποδοχές μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δ. Πεπές, υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται από κοινού και με άλλους εργαζόμενους και έτσι προσανατολίζεται να προτείνει στον κλάδο 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου που έχουν προγραμματίσει και άλλοι εργαζόμενοι.
Πάντως, στην εισήγησή της και στο πρόγραμμα δράσης της η ΟΛΜΕ προτείνει εκτός από την 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προκηρύξει 24ωρη απεργία όταν δοθεί σχέδιο μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές των καθηγητών και αμέσως μετά γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Επίσης αποφασίσθηκε να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων που απορρέουν από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την εφαρμογή του μισθολογίου.
Τέλος, προτείνεται να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών μέχρι 19 Νοεμβρίου.
Ναυτεμπορική .Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος31/10/10

  Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:
  4 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Ινδονησία-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
  http://www.volcanolive.com/news.html
  http://www.iceagenow.com/Volcanic_activity_increasing_worldwide.htm
  http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

  ΑπάντησηΔιαγραφή