Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ - ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΟ

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αθήνα 23/11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή τις «διαρροές» σε ΜΜΕ για περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος
των εκπαιδευτικών
Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους «ανώνυμους κυβερνητικούς κύκλους» που διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης την «είδηση» για την περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος των εκπαιδευτικών.
Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, που περιέκοψαν πέρσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, 100€ περίπου από τον κάθε εκπαιδευτικό (ακριβώς όσο και το ποσό που κατακτήσαμε στη μεγάλη απεργία του 2006), προσπαθούν να δημιουργήσουν «κλίμα», παρουσιάζοντας τους εκπαιδευτικούς των 1000€ (συνολικές μηνιαίες αποδοχές) ως «προνομιούχους» και γι’ αυτό πρέπει να τους περικοπεί το εξωδιδακτικό επίδομα και να ζουν με 650€ το μήνα. Παρουσιάζουν ότι το εξωδιδακτικό επίδομα κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό 714.000.000€, χωρίς να αναφέρουν, σκόπιμα, ότι αυτό το ποσό το μοιράζονται 180.000 εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. (355€ το μήνα για τον καθένα), ενώ τηρούν σιγή ιχθύος γι’ αυτούς που εισπράττουν ως επιδόματα ΜΟΝΟ, ποσά της τάξης των 1800 και 1500€.
Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!
Οι εκπαιδευτικοί – οι χειρότερα αμειβόμενοι Δ.Υ. – διεκδικούν ένα νέο γνήσιο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες και θα ικανοποιεί το βασικό τους αίτημα: «να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους και μόνο», αίτημα που το 2006 η σημερινή κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, το υποστήριξε.
Κάθε σκέψη για περαιτέρω περικοπές αποτελεί όχι απλά κόκκινη γραμμή αλλά πραγματική «αιτία πολέμου». Ας γνωρίζουν καλά οι «ανώνυμοι κυβερνητικοί κύκλοι» ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν με πρωτοπόρa την παράταξή μας, σε μια τέτοια περίπτωση, δε θα έχουν προηγούμενο σε διάρκεια και σε ένταση.
Από την ΠΑΣΚ

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/11/10

    Προσέξτε μην πάθει τίποτε η κυβέρνηση
    Δεν ντρεπόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/10

    Λέτε να ρίξει η ΠΑΣΚ την Κυβέρνηση; Δεν αντέχω, ρε παιδιά, τον "πόλεμο"...
    Σοβαρά, τώρα! Φτάνει πια η υποκρισία...

    Παπαδάμος Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/12/10

    βασικά τι ειναι το εξωδιδακτικό επίδομα ακριβως?
    ποιοί το παίρνουν (όλοι οι εκπαιδευτικοί?) και γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/12/10

    ...Για να ρωτάνε κάποιοι περίεργοι τύποι σαν και σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή