Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Καραγιάννης Θωμάς Αθήνα, Σεπτέμβρης 2009
Αιρετός ΚΥΣΠΕ
ΠΡΟΣ
Τηλ:6974750406 Τους συναδέλφους μου
e-mail thkaragian@sch.gr Εκπαιδευτικούς
Έδρες τους

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Σε ερώτημα που τέθηκε από το ΥΠΕΠΘ, στο Συμβούλιο Επικρατείας, εάν πρέπει να λειτουργούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αναμένεται απάντηση, την οποία πάραυτα θα σας κοινοποιήσω και θα σας ενημερώσω.

Αποσπάσεις σε Γραφεία
Ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, με την υπ΄ αριθ.Φ105453/ Δ1/2-9-09 Δ/νσης Προσωπικού ΠΕ Τμήμα Γ, αποσπάστηκαν 122 εκπαιδευτικοί σε Περιφερειακές Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης. Απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη πράξη που υποβαθμίζει το κύρος του εκπαιδευτικού και διαψεύδει τους υπό προθεσμία κυβερνώντες που δηλώνουν, ότι δεν υπάρχουν δάσκαλοι για τα σχολεία. Δάσκαλοι υπάρχουν, άλλο εάν εσείς κύριοι του ΥΠΕΠΘ και μάλιστα προεκλογικά πιστεύετε, ότι μπορείτε να εξαγοράζετε συνειδήσεις. Το μέλλον σίγουρα θα σας διαψεύσει.

Μεταβολές ΣΜΕΑ
Για μια ακόμη φορά συνεχίστηκε η ίδια πολιτική σχετικά με τις μεταβολές των σχολείων ειδικής αγωγής. Αντί οι όποιες μεταβολές να είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβρη, όπως και για τα υπόλοιπα σχολεία, το ΥΠΕΠΘ πρωτοτύπησε και πάλι.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, να μη δοθεί δικαίωμα να δηλώσουν τα όποια κενά υπήρχαν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, να μην προηγηθούν οι μεταθέσεις των ΣΜΕΑ των κανονικών μεταθέσεων και τελικά ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής να ταλανίζεται από μικροκομματικές σκοπιμότητες και κοντόθωρες πολιτικές. Προτίμησαν τις αποσπάσεις και την «ομηρία» από τις τακτικές μεταθέσεις και την κάλυψη των οργανικών κενών, λόγω «επανίδρυσης του κράτους».

Αποσπάσεις σε ΚΕΔΔΥ Πολλές φορές έχω αναφερθεί για τις αποσπάσεις στα ΚΕΔΔΥ. Επαναλαμβάνω, ότι οι όποιες αποσπάσεις πραγματοποιούνται μόνο και μόνο από το ΚΥΣΠΕ, ύστερα από πρόταση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής. Συνεπώς κάποιοι Προϊστάμενοι ας αντιληφθούν, ότι παρανομούν και προκαλούν, με το να αποσπούν εκπαιδευτικούς που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Εάν υπάρχουν κενά, μπορούν να συμπληρωθούν με τη νόμιμη διαδικασία από το ΚΥΣΠΕ και ύστερα, όπως επισημαίνω, από την προβλεπόμενη διαδικασία. Το πότε; Μετά τις εκλογές.

Αποσπάσεις Για τη Δ΄ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και τις όποιες αποσπάσεις νεοδιόριστων θα επανέλθω.

Αναπληρωτές
Οι προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι τώρα έγιναν σε δύο φάσεις. Προσελήφθηκαν 1895 δάσκαλοι και ο τελευταίος του πίνακα Β΄. Νηπιαγωγοί 893. Τελευταία με σειρά 876 από τον πίνακα Γ΄και μόρια 33,463. Εξυπακούεται ότι στην επόμενη φάση θα διοριστούν οι δάσκαλοι που κατέστησαν πτυχιούχοι τον Ιούλιο 2009.

Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου