Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ" ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ << ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ>> ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ
Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς (2-12-09) ο αιρετός κ. Ταβελάρης Σωτήριος , σύμφωνα με τη δημοσιευμένη στο διαδίκτυο σελίδα του, διαφώνησε με την ανάθεση << συγκεκριμένων υπερωριών >>,όπως τις χαρακτηρίζει, στο 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στο γράφοντα.
Διαβάζοντας τη θέση του για τη διαφωνία καταλήγω ,ότι:
1ο Συμφωνεί με την ανάθεση υπερωριών σε άλλους συνάδελφους ή σε άλλα σχολεία ανά την περιφέρεια και ανά την Ελλάδα και όχι με τις συγκεκριμένες.
2ο Προτείνει να καλυφθούν οι διδακτικές ώρες ( τουλάχιστον αναγνωρίζει τις πραγματικές διδακτικές ανάγκες του σχολείου) με νόμιμο τρόπο, λες και η ανάθεσή τους γίνεται ανά την Ελλάδα στους εκπαιδευτικούς τόσα χρόνια με παράνομο τρόπο.
3ο Προτείνει λοιπόν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που χρησιμοποιήθηκαν για να χωριστούν τμήματα των 25 και κάτω να επανενωθούν ώστε ο εκπαιδευτικός που θα απελευθερωθεί να καλύψει τις ώρες που προέκυψαν.
4ο Η άλλη του πρόταση είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ώρες από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς που κατά την άποψη του δεν θα συμπληρώνουν ωράριο στην πρωινή ζώνη ανατρέποντας το νόμιμο 8-2 και 10-4 αλλάζοντας κιόλας σχολείο για την κάλυψη του .
θα περίμενα από τον εκλεγμένο συνάδελφο να προασπίζει τα κεκτημένα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης ( ωράριο εργασίας και μείωση αναλογίας μαθητών – εκπαιδευτικού) ,να υποστηρίζει την αύξηση της υπερωριακής αποζημίωσης ( που είναι στα εξευτελιστικά επίπεδα των 7 ευρώ, καθαρά) και της έγκαιρης καταβολής της και όχι να αποθαρρύνει συνάδερφους να προσφέρουν τα μέγιστα στη δημόσια εκπαίδευση ανεξαρτήτου αμοιβής.
Κλείνοντας, θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι η τελική έγκριση ή απόρριψη της ανάθεσης υπερωριών γίνεται από το υπουργείο παιδείας και αποτελεί σπάνια περίπτωση σε ΠΥΣΠΕ να διαφωνεί αιρετός. Συνήθως διαφωνεί η διοίκηση που πολλές φορές κωφεύει στις πραγματικές ανάγκες τις εκπαίδευσης .

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δάσκαλος του 9ου Δημ.Σχολ. Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου