Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πληρωμή αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Θέμα: Πληρωμή αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις αποδοχές των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ, σας ενημερώνει για τα εξής:
1. Κατά τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 25/10/2010, έθεσε το θέμα και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι οι αποδοχές των συναδέλφων που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ θα είναι ακριβώς ίδιες με τις αποδοχές των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, ο δε Γ. Γραμματέας κ. Κουλαϊδής στην ίδια συνάντηση ανακοίνωσε ότι η πρώτη πληρωμή θα γίνει στα μέσα Νοέμβρη 2010 και οι συνάδελφοι θα πληρώνονται τακτικά κάθε μήνα, όπως και οι υπόλοιποι.
2. Στις 5/11/2010 εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας η υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 8957/5-11-2010 εγκύκλιος η οποία για το θέμα αναφέρει: «…τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου των αντίστοιχων ειδικοτήτων που αμείβονται από τον τακτικό προϋπολογισμό.»
३.Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΔΟΕ παρακολουθεί στενά το θέμα και θα αντιδράσει δυναμικά εάν υπάρξει οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου